Deel jou getuienis
Klik Hier
TEKEN IN OP LIG-TYDSKRIF
Lees Meer
Previous slide
Next slide
Search

#covidkinders: My vriende, familie en lekker aktiwiteite maak inperking beter

DEUR KLARA VAN NIEKERK

Ek was verskriklik bang toe my pa Covid-19 gekry het. Ek was by ’n vriendin se partytjie, en moes vroeg gaan toe ons hoor van sy toetsresultate. My pa was in die bed in hulle kamer, en ek moes ’n masker aansit en saniteer elke keer wanneer ek na hom toe wou gaan. Gelukkig het hy uiteindelik gesond geword. Maar na die tyd kon hy min onthou van die tyd toe hy siek was. Hy het vas geglo dat ons nooit vir hom kos gebring het nie, al het ons elke aand, oggend en middag vir hom iets gebring!

LEES OOK: #covidkinders: ’n Virus het my herinneringe kom steel

Ek hou niks van die feit dat mense nou agter hul maskers wegkruip nie. Jy kan maklik ’n glimlag op ’n masker teken, maar daar agter glimlag jy dalk glad nie. Ek hou ook nie van die ewige veranderinge in skooldae, sport en ander aktiwiteite nie. Elke keer hou die nuus van die volgende sportwedstryd wat gaan gebeur, net lank genoeg om almal opgewonde te maak. Totdat die een of ander persoon van die een of ander departement sê dat dit beter is om die wedstryd te kanselleer. Dan is die teleurstelling weer groot. Dit hou net nooit op nie!

Dit maak my egter bly om te sien hoe families en gesinne meer tyd saam spandeer in die grendeltyd. Families en gesinne leer mekaar beter ken in hul eie huise, want kinders en ouers gaan nie meer baie plekke heen nie. Almal bly by die huis, want daar is nie meer sport en ander dinge nie. Ek self het saam met my gesin baie lekker aktiwiteite gedoen, wat nooit sou gebeur het as ons nie die inperking gehad het nie.

LEES OOK: #covidkinders: ‘Vandag is jou enigste kans’

My ouers was verskriklik ondersteuend in hierdie tyd. My vriende het my ook elke dag gebel en hulle het selfs vir my geskenke op my verjaardag gepos! Hulle het elke dag vir my hoop gegee. My ouers het my beskerm teen Covid en hul bes probeer om elke dag nuwe aktiwiteite vir ons te kry om te doen: Balderdash, papiermaché, bak-eksperimente, naaldwerkspeletjies en … ek kan nog ’n baie lang lysie maak!

  • Klara van Niekerk is ’n 11-jarige leerder van Laerskool George-Suid.
  • LiG vier #Jeugmaand deur leerders te nooi om bydraes vir ons #covidkinders-rubriek te lewer.

Verwante Artikels

ONTVANG LIG SE GRATIS NUUSBRIEF

Kry
LiG

Jou daaglikse inspirasievennoot.

Die LiG-app is nou beskikbaar vir jou selfoon. Installeer dit vandag nog.