Deel jou getuienis
Klik Hier
TEKEN IN OP LIG-TYDSKRIF
Lees Meer
Previous slide
Next slide
Search

#covidkinders: ‘Vertrou volkome op die Here’

DEUR GUNTHER VON BELOW

My herinneringe van 2020 is nie so seer die fisiese inperking nie, maar die inperking op my gemoedstoestand. My denke is oorweldig met ’n vloedgolf van emosies.

Duisende sterftes, lyding in pynlike ongemak en sosiale isolasie. Byna geen sprake van vreugde in ons nuusopskrifte nie. Ek is ontbloot en ongewapen teen die vyand wat my aanval. Hierdie berg voor my verskuil die son met sy swart skaduwee; waar sal my hulp vandaan kom?

LEES OOK: #covidkinders: ‘Ek gaan die toekoms goudgeel inkleur’

Hierdie vraag het sy antwoord in Psalm 121:2-8: “My hulp kom van die Here wat hemel en aarde gemaak het. Hy sal nie toelaat dat jy struikel nie; Hy wat jou beskerm, slaap nooit nie. Waarlik, die Beskermer van Israel sluimer nie in nie en Hy slaap nie. Die Here beskerm jou, die Here bewaar jou van alle gevare. Bedags sal die son jou nie steek nie en snags sal die maan jou nie kwaad doen nie. Die Here sal jou beskerm teen alle gevaar, jou lewe sal Hy beskerm. Hy sal jou beskerm waar jy ook gaan, nou en vir altyd.”

Toe die sterftesyfers die hoogte inskiet het dit gevoel soos ’n massa water, soos die van ’n tsoenami, wat my gedagtes oorstroom het. Die walle van my brein het inmekaar getuimel. Hoe kon so ’n ramp ons wêreld tref? Na jare se opbou word alles platgevee.

LEES OOK: #covidkinders: ‘Ek kry iets waarna ek my hele lewe smag – ’n regte familie’

Ons ekonomie het in duie gestort. Die angs vreet aan my senuwees soos bitsige brakke. Die honger verteer hulle en hulle hou aan genadeloos byt. Sê nou my pa verloor sy pos in die kantoor? Hoe sal ons gesin onderhou word? Wat nog te sê van die etlike armoedige gemeenskappe; hoe sal húlle hierdie pandemie oorleef?

Geborg

Al is my hart gebreek en my moed min, weet ek dat die Here aan my sy is. Psalm 34:18-21: “As die regverdiges om hulp roep, hoor die Here hulle en red Hy hulle uit al hulle benoudhede. Die Here is naby die gebrokenes, Hy help die moedeloses. Al word die regverdige ook deur hoeveel rampe getref, die Here red hom uit almal. Die Here sorg vir die hele liggaam van die regverdige: geen been word gebreek nie.”

LEES OOK: #covidkinders: ‘My Bybelstudiegroep gee my hoop om elke dag aan te pak’

Hierdie psalm van Dawid is toepaslik op ons huidige gebeurtenisse. Dit voel asof die mensdom gestraf word met die onheil van die virus. Hierdie aardse aanvalle mag nie ons geloof onderkry nie. Dit is in hierdie moeilike omstandighede waar jou trou op die spel geplaas word. Met deernis en vertroue op die Skepper, sal jy deur die gloed van vlamme as ’n nuwe, sterker self verskyn.

Hierdie omstandighede lei daartoe dat ons siel wankel voor die vloed van sonde. Ons twyfel oor die Here en bevraagteken sy wil. Ons moet ophou treur en ons moed bymekaarskraap, want God se woning is nie van aardse dinge wat vergaan nie. Ons kan hoop hê, want God gaan elkeen van ons by die naam roep as ons in die hemel is. Openbaring 21:4: “Hy sal al die trane van hulle oë afdroog. Die dood sal daar nie meer wees nie. Ook leed, smart en pyn sal daar nie meer wees nie. Die dinge van vroeër het verbygegaan.”

LEES OOK: #covidkinders: ‘Daar is baie maniere om jou seëninge te tel’

Hierdie duisende sterftes en lyding om asem te haal in oorvol hospitale gaan iets van die verlede wees. Ons gebroke liggaam van vlees gaan vervang word met ’n nuwe een – een van die siel. Die gedreun en lawaai van die wêreld versper die Woord van God van toegang tot ons hart. Ons moet die nuusuitsendings ’n bietjie ignoreer en die koerante opsy sit, want om tyd met God te spandeer is meer kosbaar as goud. As ons by die Woord van God hou, sal God ons deur ellende op sy skouers dra en Covid-19 se gevolge tot niet maak. Vertrou volkome op die Here, want Hy red ons uit die dood. Vergeet van die woede en verdriet, want Jesus se ontferming en liefde is almagtig.

LiG vier #Jeugmaand deur leerders te nooi om bydraes te lewer vir ons #covidkinders-rubriek.

Geborg

Verwante Artikels

ONTVANG LIG SE GRATIS NUUSBRIEF

Kry
LiG

Jou daaglikse inspirasievennoot.

Die LiG-app is nou beskikbaar vir jou selfoon. Installeer dit vandag nog.